Biefstuk Teryiaki met
sperzieboontjes
Voor twee personen:
2 biefstukjes (100g per stuk)
400 gram sperziebonen
1 ui in halve ringetjes
1 eetlepel olie
1 rode peper
200 gram zilvervliesrijst
Voor de saus:
75ml soja saus
1 theelepel bruine suiker
40 ml sake
1 teen knoflook
2 theelepels gember
1 eetlepel olie
Bereiden
Maak een marinade van de sojasaus, suiker, sake, knoflook, gember en olie en leg de biefstukken erin.
Laat 15 minuten marineren en keer
halverwege de biefstukken.
Kook de sperziebonen 5 minuten, spoel na
met koud water (tegen het piepen).
Meng de ui met de olie en bak op de
grillplaat. Schuif ze opzij als ze bruin beginnen te worden en leg de
biefstukken op de plaat.
Grill de biefstukken ca 2 minuten aan
iedere kant.
Laat de marinade in een steelpan iets inkoken.
Doe de bonen en ui op een bord, biefstuk erop en giet de ingekookte marinade er overheen. Garneer met de rode peper.
Laat de marinade in een steelpan iets inkoken.
Doe de bonen en ui op een bord, biefstuk erop en giet de ingekookte marinade er overheen. Garneer met de rode peper.
Kook ondertussen de rijst. Serveer apart.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten